• Dementie in het digitale tijdperk
U bevindt zich hier: HomeDementie in het Digitale Tijdperk

Dementie in het digitale tijdperk (DIDT)

DIDTII 01 160 DIDTII 02 160

Dit project heeft als doel om het welbevinden van dementerenden en hun mantelzorgers te verbeteren met behulp van nieuwe technologie. Samen met dementerenden, mantelzorgers en zorgprofessionals hebben we onderzocht aan welke producten er behoefte is op het gebied van zorg en dementie. Dit onderzoek heeft geleidt tot een hulpmiddel welke (beginnend) dementerenden kan helpen om zonder zorgen het huis te verlaten. Umaco heeft een deel van het onderzoek uitgevoerd en verzorgt nu het industrieel ontwerp.

Het eerste gedeelte van het project was een samenwerking tussen verschillende bedrijven en instellingen en werd ondersteund door het IAG2 programma van de Provincie Groningen.

Inmiddels heeft het project een vervolg gekregen. Het bedrijf Brain Assist heeft de vervolgontwikkeling op zich genomen. Eerste prototypes zijn reeds bij diverse zorginstellingen getest. Umaco is nog steeds nauw betrokken bij het project om de ontwerpen verder te optimaliseren en aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de gebruikers.

DIDTII 03 160